ДИМИТРОВ ОБЈАВИ ЗАЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА СО ЗАХАРИЕВА И НАПИША: “ПРИЈАТЕЛ Е ОНОЈ КОЈ ГО РАЗБИРА ТВОЕТО МИНАТО, ВЕРУВА ВО ТВОЈАТА ИДНИНА И ТЕ ПРИФАЌА БАШ ТАКОВ КАКОВ ШТО СИ.”

//

“Пријател е оној кој го разбира твоето минато, верува во твојата иднина и те прифаќа баш таков каков што си.”

Токму оваа мудрост, применета и од македонска и од бугарска страна, со трпение и зрелост, ќе не’ носи напред. Да најдеме разбирање за минатото, да работиме на иднината и да се прифатиме какви сме и кои сме во сегашноста. Градењето вистинско пријателство е макотрпен, но исклучително благороден процес. Ако одиме по тој пат, историјата ќе ни се насмевнува“, напиша шефот на македонската дипломатија под заедничката фотографија со неговата колешка Екатерина Захариева, што ја објави на Facebook.Претходна статија

Б.ТРАЈКОВСКИ: БИТОЛА ЈА НАПРАВИЈА ПОРУРАЛНА ОД НАЈРУРАЛНИТЕ ОПШТИНИ

Следна статија

ТИТО ПЕТКОВСКИ САКА ДА СЕ ВРАТИ ВРЕМЕТО КОГА ПО НЕГОВА НАРЕДБА СЕ РАСФРЛАА ФАМОЗНИТЕ „БУГАРСКИ“ ЛЕТОЦИ ПРОТИВ ВМРО-ДПМНЕ

Најново од Вести