ДВЕ ЛИЦА ЗАГИНАА ПРИ ПАД НА АВИОН ВО ИТАЛИЈА

Вести Истакнато Свет

Недалеку од градот Чимадолмо во северна Италија се случи авионска несреќа на мал туристички авион. Како резултат на истата загинаа две лица.

Како што објавува Тревизо Оги, настанот се случил среда вечерта, 15 август. Авионот за време на летот пресекол кабел за високо-напонска електричена енергија и се запалил. После тоа пилот не успеал да се справи со управувањето и авионот паднал.

На местото на инцидентот пристигнаа претставници на екстерните служби. Медиумите и пожарникарите пронајдоа опожарени тела на маж и жена.

Надлежните органи ги разјаснуваат причините за падот и започнуваат со истрага.