(ФОТО) ЛИТИЈАТА ВО СТРУГА ОД ДРУГ АГОЛ

//

Се појавија нови фотографии кои би требало да внесат повеќе светлина околу прашањето дали за време на струшката литија верниците чувале дистанца. На фотографиите кои се во сопственост на livestream.mk јасно се гледа дека луѓето држат дистанца.

Се поставува прашањето, дали некој намерно не направи гужва, за литијата да стане главна тема, за одредени медиуми во последните неколку дена?

Важно е да се напомене дека во црквата од каде што започнала литијата сите препораки за држење на дистанца се испочитувани.Сликите се screen shot од видео снимено со дрон 5 минути пред тргнувањето на литијата од црквата низ градот.

Претходна статија

НОВИ 36 СЛУЧАИ НА КОВИД-19 ВО ЗЕМЈАТА-ПРВ ЗАРАЗЕН ВО БЕРОВО

Следна статија

Д-Р ЛАЗАРОВ ДО ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ И ИНФЕКТОЛОЗИТЕ: НЕМАТЕ НИ ПРИБЛИЖНО ДОВОЛНА ДАТАБАЗА ЗА ПРОГНОЗИ И АНАЛИЗИ ЗА КОРОНАВИРУСОТ

Најново од Вести