ФОТО: ПОЛИЦИСКИ КОЛИ СО СИМБОЛИКАТА НА ПАРАДИТЕ НА ГОРДОСТА

//

Полициските автомобили со симболиката на „парадите на гордоста“ организирани од луѓето со различни сексуални ориентации, кои се одржуваат на многу места во Европа и Америка, стануваат сè повеќе. И ова не е шега, туку тренд кој се шири.

Пред неколку дена, полицијата во Либек (Германија) официјално објави дека веќе ќе врши патрола со автомобил на чија хауба е нацртано виножито. Тој потег на полицијата има за цел да покаже поддршка за претстојниот викенд на гордоста на геј луѓето во градот. „Ова е можност јавноста да разбере дека ние се грижиме за безбедноста на сите – без оглед на нивната сексуална ориентација или нивниот родов идентитет“, соопшти локалната полиција.

Претходно овој месец, слична изјава беше дадена и од главниот комесар на полицијата во Ирска, Дру Харис, кој претстави автомобил во сличен изглед:„Со нетрпение ја очекуваме парадата на гордоста во Даблин, и за таа цел ги„ обоивме нашите автомобили со симболот на лгбт заедницата, бидејќи е важно да се знае дека нашата гарда (т.н. ирска полиција) им служи на сите “, изјавил Харис.

Претходна статија

ЛОКАЛНИОТ ШЕРИФ РАМИЗ МЕРКО БИЛ БОГАТ ВО ДУША, БОГАТСТВОТО ГО СТВОРИЛ СО МНОГУ ЗНАЕЊЕ И РАБОТА

Следна статија

МАЛЧЕСКИ ГИ НАРЕЧЕ ЕВТИНИ ФОЛИРАНТИ СПОМНАТИТЕ ВО „РЕКЕТ“ И ГИ ПОСОВЕТУВА ДА СИ НАЈДАТ АСАЛНИ АДВОКАТИ

Најново од Вести