|

Францускиот премиер Габриел Атал понуди оставка

Францускиот премиер Габриел Атал понуди оставка.

Говорејќи по предвремените избори во Франција кои открија дека ниту една партија нема да може да формира мнозинска влада, Атал рече дека ќе се повлече утре наутро.

„Иако имавме трипати подобри резултати отколку што беше предвидено, тоа не значи дека тоа е мнозинство“, рече Атал.

Партискиот ансамбл на Атал – истата партија како и претседателот Емануел Макрон – се очекува да заземе 150-175 места во Националното собрание.

„Дами и господа, оваа вечер има нова ера. Има нова ера, што се однесува до мене, од утре“, кажа тој.Слични Објави