Г. ТИМОТЕЈ: МПЦ-ОА БАРА ПРИЗНАВАЊЕ НА АВТОКЕФАЛНОСТ, А НЕ ПРОМЕНА НА ИМЕ

//

Владиката Тимотеј, портпарол на МПЦ-ОА изјави дека Македонската православна црква испратила барање до Вселенската патријаршија за признавање на автокефалноста, а не за промена на името на Црквата. Барањето за признавање на автокефалност МПЦ-ОА го испратила пред еден месец. Од своја страна Вселенската патријаршија соопшти дека иницијативата на МПЦ-ОА е прифатена и ќе биде разгледана.Претходна статија

ИЗЛОЖБА И НАГРАДИ НА 50-ТАТА СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ СКОПЈЕ 2018

Следна статија

ПОЛИЦИСКО ГРАЃАНСКА ПАТРОЛА ВО ВЛАЕ 1

Најново од Вести