| |

ГАШИ ДО ЗАЕВ: ДО КОГА МОНОЕТНИЧКИ СРЕДБИ, СЕ ОТКАЖА ЛИ ОД „ЕДНО ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ“?

Лидерот на Алтернатива Африм Граши преку социјалните мрежи реагираше на објавата на премиерот Зоран Заев кој соопштил дека ја прифатил понаката на Христијан Мицкоски за тет-а-тет средба. Африм Гаши го прашува Заев до кога за државни интересни ќе се одржуваат моноетнички средби и дали се откажал од „Едно општество за сите“.

-Од кога моноетнички средби за државни работи? А, што би рекол да удриме и ние една албанска средба?! Кај не води тоа?! Се откажа ли од „едно општество“ или пак во тој слоган фалел еден збор „едно македонско општество“?“, напиша Гаши.

Извор: zoom.mkСлични Објави