ГДУ ОХРИД ОДБЕЛЕЖА 106 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКО- ДЕБАРСКОТО ВОСТАНИЕ

Локалниот клуб на партијата Граѓанско Демократска Унија во Охрид, со панихида во чест на загинатите, одбележа 106 години од Охридско-дебарското востание против српскиот окупатор.

Првите луѓе на ГДУ во Охрид положија свежо цвеќе и запалија свеќа пред споменикот на загинатите во ова востание од селото Велгошти.