ИНТЕГРА СО ПАРТИСКО СООПШТЕНИЕ ЗА УРИВАЊЕТО НА КАФЕАНАТА НА ЉУПЧО РИСТОВСКИ

/

„Ваквиот чин на брутална злоупотреба на овластувањето од позиции на власт претставува чист пример на политички притисок врз лидерот на опозициската Интегра – Македонска конзервативна партија, чин на политички рекет и политичка корупција од највисок вид. Шилегов се осмели да упати порака до Ристовски дека премногу ги критикувал СДС* и дека тој најдобро знаел зошто му се руши терасата. Со вакво дрско и безобразно своеволие на Шилегов и на СДС*, владата испраќа порака до сите идни инвеститори дека ниту еден официјално заверен проект, издадени решенија и одобренија од официјални органи на локална управа или владата, нема никакво релевантно значење и зависат целосно од волјата на властите“, велат од Интегра.

Според нив, уривањето е чин на злосторство против приватната сопственост и слободата на политичко делување на опозициски политички субјект, поради што Градот Скопје и градоначалникот Шилегов ќе добијат тужба и кривична пријава за вршење политички притисок и закани од позиција на носители на локална власт.

„Нагласуваме дека СДС* и Зоран Заев, и особено Шилегов, во ништо не се поразлични од режимското владеење на Груевски, чиишто експоненти денес се во затвор и кривично осудени за слични постапки на незаконито рушење за вакви или слични објекти“, велат од партијата.

Претходна статија

ТРИ ДЕНА КАРАНТИН ЗА СИТЕ ШТО ВЛЕГУВААТ ВО ГРЦИЈА

Следна статија

ДЗС: 21, 6 % ОД ЛУЃЕТО ВО МАКЕДОНИЈА СЕ СИРОМАШНИ СПОРЕД ПОДАТОЦИ ОД 2019 Г.

Најново од Вести