КОЛЕВ ПРЕД 9 МЕСЕЦИ ПРЕДВИДЕ ДЕКА ЗАРАДИ ИЗБОРНИОТ МОДЕЛ ДУИ ПОВТОРНО ЌЕ БИДЕ РЕШАВАЧКИ ФАКТОР ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ВЛАДА

Во емисијата „168 Анализи и коментари“ на тв Стар, претседателот на ГДУ, Петар Колев, пред 9 месеци ги предвиде работите што ни се случуваат денеска.

Според Колев, Али Ахмети има најголем интерес од непромената на изборниот модел, а ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ упорно му помагаат во „борбата“ тој да остане одлучувачкиот фактор за составување на влада веќе 18 години.