Леонидов: Бугарија мора да биде обединета со Западот и да покаже зрелост

///

„Бугарија мора да биде обединета со Западот во оваа сложена геополитичка ситуација. Нема тенденција Западот да не нападне и да војува со нас, додека таква опасност постои од Русија, која со години покажува некаква љубомора кон нас, заради тоа што наводно сме ја изневериле, предале и дека сме „колонија“ на Западот.“, ова во интервју за БГНЕС го изјави бугарскиот писател, новинар и главен уредник на интернет сајтот Fakel.bg, Румен Леонидов.

Леонидов е правнук на прославениот војвода Леонид Јанков.

Според Леонидов Бугарија треба да покаже зрелост во ова време на криза.

„Во оваа ситуација мора да се избере помалото зло. Западот не е совршен и има многу недостатоци, нема идеално општество. Да, ние мора да бидеме критични кон него од демократска, а не од тоталитарна гледна точка, каква што е критиката, која е резултат на хибридната војна водена од Путин. Тој ја направи оваа војна многу успешна! Сите недостатоци на Западот веќе им се познати на сите луѓе во светот кои читаат, но немаат политичко самообразование, кои лесно можат да бидат манипулирани и имаат лош начин на живот. Такви луѓе има и во Бугарија. Тие се неуспешни во своите професии, ја изгубиле самодовербата и ги мразат богати луѓе“, рече Леонидов.Целото интервју со писателот и новинар Румен Леонидов, прочитајте го на bgnes.bg.Претходна статија

Важна информација за сите кандидат-студенти од РС Македонија, кои сакаат да студираат во Бугарија

Следна статија

Сопругата и ќерката на бугарскиот амбасадор во РС Македонија учествуваа во модна ревија со добротворна цел

Најново од Вести