Македонистите од новиот македонско-бугарски клуб ги спуштија опорните точки пред медиумите

/

Facebook статус на Викторија Георгиева

Денеска требаше да се одржи првиот настан на македонистите од новиот бугарско-македонски општествен клуб, меѓу кои Дечев, Дичев и така натаму. Дискусијата не беше најавена како затворена за надворешни лица, што значи дека беше со слободен пристап. И јас планирав да одам, но немав време.

И да, имаше интерес од луѓе, меѓу кои и Ангел Џамбазки, кој отиде да даде аргументиран вербален отпор на тековната антибугарска пропаганда. Повторувам – образложен вербален отпор.

Но, другата страна се исплаши, ја искриви опашката и побегна за да не одговара на незгодни прашања, по што веднаш ги пушти опорните точки пред медиумите: „Џамбазки и група на ВМРО го растурија предавањето на Стефан Дечев и Љубчо Георгиевски. “Па, не, тоа дефинитивно не е точно. И срамота е што медиумите и новинарите не ги интересира од каде се финансира овој клуб, со какви средства изнајмуваат сали, канат предавачи и организираат коктели, туку се натпреваруваат да измислуваат вести дека милите македонисти, биле нападнати. од агресивни политичари и агресивни поддржувачи на некаква партија.

Претходна статија

Државната организираност, духовната организираност и образовната организираност ќе зрачат низ вековоте до денес

Следна статија

Радост во медиумите, за “братската” љубов на СПЦ …

Најново од Ваш став

Денот на булките

Facebook статус на Никица Корубин Деновиве во Велика Британија се сеќаваат на жртвите од Првата светска