????????????????????????????????????

МЕЃУНАРОДНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА АРХЕОЛОГИЈА ВО СТОБИ

//

На археолошкиот локалитет Стоби во тек е реализацијата на меѓународната летна школа за археолошки ископувања на која учествуваат осумнаесет студенти од САД и Канада …

Студентите во моментот работат на археолошките истражувања на просторот помеѓу Теодосијанската палата и т.н. објект „Затвор“. Целта на овие истражувања во рамките на летната школа е да се објасни меѓусебна релација на двата објекти.Школата која е во организација на Националната установа „Стоби“ во соработка со Фондацијата Балканско наследство од Софија, Република Бугарија ќе се одвива до 22 јули годинава.

Претходна статија

РОДИТЕЛИТЕ НА УБИЕНИТЕ МОМЧИЊА ВО СМИЛКОВСКО ОБВИНИЈА ДЕКА СЕ ИГРААТ МАТНИ ИГРИ ПО ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДЕНЕШНОТО РОЧИШТЕ

Следна статија

„КРУЖНО ПАТУВАЊЕ НА МОНАХОТ” СО НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР АНИМИРАН ФИЛМ НА BALKAN FILM FOOD FESTIVAL ВО ПОГРАДЕЦ

Најново од Вести