| |

МИЦКОСКИ ПОВТОРНО ИЗЈАВИ ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ НЕМА ДА ПОДДРЖИ ПРОМЕНА НА УСТАВОТ СО ЦЕЛ ПРОМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ

ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи промена на Уставот со цел промена на уставното име на Република Македонија, изјави Мицкоски и се закани дека тие што го потпишале капитулантскиот договор со Грција ќе одговараат пред законот. Мицкоски исто така најави Работно лето за Македонија.

Слични Објави