МРТВА ТРКА ВО ОХРИД- НАНЧЕ ВО ВТОР КРУГ

Според online анкетата објавена на порталот „Трибуна“ трката за градоначалничката функција во Охрид е повеќе од неизвесна. Во анкетата земаа учество 1023 луѓе кои гласаа по следниот начин:

3 Стевче Стевоски (Демократи) 4.11 % (42 гласа)

4 Михаил Трендафилов-Нанче (ГДУ) 31.28 % (320 гласа)

5 Митре Милошески (ВМРО-ДПМНЕ) 30.01 % (307 гласа)

6 Џелал Мена (Движење Беса и Алијанса на Албанците) 2. 93 (30 гласа)

7 Константин Георгиевски (СДСМ) 31,67 (324 гласа)

Според резултатите станува јасно дека борбата за влез во вториот круг меѓу кандидатите на СДСМ, ГДУ и ВМРО-ДПМНЕ ќе биде многу интересна. Треба да се одбележи фактот дека според бројките од анкетата Михаил Трендафилов-Нанче има сериозни шанси за влез во вториот круг на изборите.