„НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“ – КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИРАЊЕ ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА

/

Во вторник, на 26 јуни 2018 година со почеток во 15 ч., на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“, Министерството за труд и социјална политика  во  соработка со УНИЦЕФ ќе приредат настан под наслов „На секое дете му треба семејство“.

Целта на настанот е јавноста да се запознае со процесот на деинституционализација  со мобилизирање на згрижувачки семејства.На присутните ќе им се обратат градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, претставникот од УНИЦЕФ, Бенџамнин Перкс, а презентација на темата ќе има директорката на Центарот за социјални работи, Соња Андоновска. Како активни згрижувачи, свое лично искуство ќе споделат Ленче Амедова и Ацко Незировски.Претходна статија

ПРИФАТЕНО ОБВИНЕНИЕТО ЗА 27 АПРИЛ-НА ПРАТЕНИЦИ ОД ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ИМ СЕ СУДИ ЗА ТЕРОРИЗАМ

Следна статија

СДСМ: ШТО КРИЕ ИВАНОВ? ОДБИВАЊЕТО НА АЛАТКАТА ЗА ТРАНСПАРЕНТНОСТ Е СПРОТИВНО НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ

Најново од Вести