|

Наредено итно повлекување на пакување на млеко кое се продавало низ маркетите поради лош квалитет

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува производот – УХТ млеко МИЗО 2,8% мм поради несоодветен квалитет и измама на потрошувачите , иако не е загрозена безбедноста на производот, односно поради утврдено присуство на растителни масти.

„Рок на употреба: 20.06.2023 Потекло: Млекара Лесковац, Република Србија Увозник: Бадев ДООЕЛ Кавадарци Дистрибутер: Бадев ДООЕЛ Кавадарци“, се деталите за млекото објавени во соопштението на агенцијата за храна и ветеринарство.

Крајните потрошувачи, се вели понатаму во соопштението, кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот рок на употреба, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

Слични Објави