ВИДЕО: ДАЛИ ЈА ПРЕПОЗНАВТЕ МАКЕДОНИЈА ВО ОВОЈ ТЕКСТ ПИШУВАН ПРЕД 87 ГОДИНИ ЗА БУГАРИЈА

Младиот бугарски актер и youtube-р Стефан Попов објави на својот канал сатирична статија на големиот бугарски интелектуалец Рајко Алексиев. Дали во текстот пронаоѓате сличности со моменталната состојба во Македонија?

Рајко Алексиев е голем бугарски интелектуалец. Соработувал со голем број бугарски весници, меѓу кои и весникот „Македония“, во тоа време поврзуван со ВМРО. Алексиев е автор на карикатури и сатирични текстови, а во периодот 1932-1944 г. го издава сатиричниот весник „Штурец“. Убиен е од комунистите по 9 септември 1944 г.

Стефан Попов-Чефо е млад бугарски актер и влогер. Дипломира во 2016 година на НАТФИЗ „Крсто Сарафов“ во класата на професор Танковска. Од 2015 г е репортер во Бугарската државна телевизија (БНТ), а во 2017 е дел од театарската трупа на „Драмски театар Никола Вапцаров“- Благоевград.Видеото е објавено на Youtube каналот на Чефо. Стефан Попов е автор на едни од најквалитетните видео содржини во бугарската youtube сфера и ако се разбира немате поголеми тешкотии со разбирањето на бугарскиот јазик можете да станете дел од неговата публика.Претходна статија

ВИДЕО: ОВА ДЕВОЈКА СИ НАПРАВИ КУЌА ОД ТЕТРАПАК КУТИИ ЗА МЛЕКО

Следна статија

ВИДЕО: ОНА КОГА ЌЕ „СНЕМАШ“ ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА И ЌЕ ГО НАМЕСТИШ БРАТ ТИ :)

Најново од Магазин