| |

НЕМА НИШТО СКАНДАЛОЗНО ВО ЗАПОЗНАВАЊЕТО НА ИСТОРИСКАТА ВИСТИНА

Интервјуто на Заев од вчера , предизвика вџашеност и шок кај населението , врз кое децении по ред му беше системски всадувана омраза кон се што е бугарско . Та дури и неговите ,од неговата партија , се шокираа од зборовите на нивниот лидер . Државата Македонија ( нејзините грагани ) на патот кон ЕУ си го покажаа бољшевизмот , титовизмот и носталгијата кон Југославија – едноумие и затвореност , та дури 30 години по падот , да не смее ништо да се преразгледа и преоцене . А и самиот Заев во еден момент од интервјуто кажа , парафразирам – при крајот на војната , бугарската армија и партизаните заеднички се бореле за ослободување на Крива Паланка и Скопје ( што е точно ) за слобода и демократија ( што е жива глупост , комунизам и демократија не одат заедно ) . Нели е време , македонскиот народ , да си ги отвори очите и да им погледне на вистинатa право во очите . Безизлезноста и безперспективноста не е опција , иако веке се навикнавме дека тоа ни е природна состојба . Нема ништо скандалозно во запознавањето на историската вистина – различна од наменски правената и одгледувана југо -историја . Денес ,мнозинскиот христијански народ во Македонија се чувствуваат македонци -факт . Нема потреба македонството да го докажувате со омраза кон источниот сосед , тоа само прави поголема штета ,толку ли е тешко да се разбере ?

Автор : Тони КоцевСлични Објави