НОВА СРЕДБА НА КОМИСИИТЕ НА БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА

По десетмесечна пауза, македонско-бугарската Комисија на нова средба за историографските прашања од кои зависи европерспективата на Македонија.

Премиерот Зоран Заев вчера го повтори ставот дека македонскиот народ треба да биде подготвен и на сценариото земјата да не ги отпочне преговорите со ЕУ до крајот на годината.