|

Отворен конкурсот за ЕУ-наградите за истражувачко новинарство 2023 за новинари од Западен Балкан и од Турција

Отворен е конкурсот за наградата од Европската Унија за истражувачко новинарство 2023, која е дел од проектот „Зајакнување на квалитетните вести и независното новинарство во земјите од Западен Балкан и во Турција 2“.

Оваа награда има цел да ги препознае и промовира извонредните постигнувања во истражувачкото новинарство, како и да ја подобри видливоста на квалитетното новинарство во земјите од Западен Балкан и во Турција.

Слични Објави