ПЕТ ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ КОИ СЕ ОТКАЖАЛЕ ОД СВОИТЕ ДРЖАВЈАНСТВА ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ДАНОЦИ ВО НИВНИТЕ МАТИЧНИ ЗЕМЈИ

//

Тина Тарнер (поранешен државјанин на САД) веќе 5 години чека швајцарско државјанство. Живее во Цирих.

Жерар Депардие, (Франција) стана руски државјанин во 2013, со помошта на самиот Владимир Путин. Во моментот актерот има поднесено молба за добивање на алжирско државјанство.

Борис Џонсон (САД), британскиот политичар во 2014 се откажа од своето американско државјанство и во моментот е државјанин само на Обединетото кралство.

Тери Гилијам (САД), познат е како единствениот американец во „Монти Пајтон“. Во 2006 се откажа од својот американски пасош и зеде британско државјанство.Елизабет Тејлор (САД), гламурозната актерка се откажува од своето американско државјанство во 1965 г. и останува само британски државјанин. Сепак одредени извори тврдат дека таа сепак не се откажала од американскиот пасош и имала статус на двоен државјанин.

 

 Претходна статија

ЗАЕВ ВЕТИ СИЛНА ПОДДРШКА ОД ВЛАДАТА ЗА СТРАНСКИТЕ КОМПАНИИ

Следна статија

(ВИДЕО)БУГАРСКИ РОБОТ ЌЕ ОТКРИВА ЕКСПЛОЗИВНИ НАПРАВИ НА БРОДОВИ

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо