| |

ПЕТАР КОЛЕВ КОН ИЦО НАЈДОВСКИ: ДОСТА СЕ ЗАНИМАВАВМЕ СО ИСТОРИЈА, ИСТОРИЧАРИТЕ ДА СЕДНАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ

Во врска со Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија лидерот на Граѓанско демократската унија Петар Колев истакна дека политичарите треба да прекинат да се занимаваат со историја. Според Колев историчарите треба да седнат да се разберат околу разликите во историјата. Колев повика да се формира комисија од повеќе светски историчари и да се претстават историските факти пред македонската јавност. Колев изјави дека во 2018 е неразбирливо да се занимаваме со непотребни конфликти. Колев го повика својот соговорник Ицо Најдоски историчар да седне со бугарските историчари и да не ја занимава јавноста со работи од пред 150 г.

Слични Објави