ПОЛСКА ПРЕКУ АПЛИКАЦИЈА ГО КОНТРОЛИРА НЕПОЧИТУВАЊЕТО НА КАРАНТИНОТ

Полска лансира апликација која ќе и` помогне на полицијата да обезбеди дали луѓето во изолација, кои дошле од странство, не ја кршат забраната за излез од дома, за да се спречи ширењето на коронавирусот.

Владата во Варшава ги зајакна мерките за сузбивање на ширењето на заразата со Ковид-19, кој што до 24 март во Полска зарази 774 луѓе и одзеде 9 човечки животи.

Извор: Макфакс