ПРЕКРАСНИТЕ ГРАДИНИ НА СУЏОУ (ВИДЕО)

Забава Истакнато Магазин

Суџоу е еден од најстарите и најбогати кинески градови во империјата за време на династијата Минг.
Градините на Суџоу се олицетворение на кинеската перфекција. Секоја карпа, растение, патека,
фенер и езерце се внимателно поставени, така што по секој нареден чекор се открива уште еден прекрасен поглед.
„Градината за бавна прошетка“ и „Градината на скромниот администратор“ се заштитени од државата и се прогласени за најважните градини на Кина. Втората е најголема, обликувана на 40 декарски мочурливи езера и вештачки езерца поврзани со исклучително декоративни мостови и камени бродови.
Погледнете го видеото и уживајте: