Пристигнаа нови чевли за полицајците

//

Во насока на реализација на, како што велат од МВР, стратешките активности за континуирано подобрување на материјално-теничките услови за работа на полициските служби, Министерството за внатрешни работи постојано набавува униформи и друга опрема за полициските службеници.

Во соопштението се вели дека деновиве, во магацинот на МВР пристигнаа 8.000 пара чевли со тенок ѓон од италијанскиот производите „Гриспорт“, фабрика што инаку ги снабдува и полициите на повеќе земји од ЕУ. Вкупната вредност на набавката на чевлите со тенок ѓон изнесува 25.520.000 денари без ДДВ.

Покрај ова, од МВР велат дека преку италијанскиот „Гриспорт“ реализира набавка и на 10.000 пара чевли со дебел ѓон, а вкупната вредност на набавката изнесува 37.000.000 денари без ДДВ, како и 10.000 пара полувисоки чевли, набавени преку производителот „Дермал“ Целиот напис можете да го видите овде.Извор: Zoom.mk

Претходна статија

Поради пандемијата со коронавирусот околу 1,5 милиони деца останале без родител или старател

Следна статија

166 сообраќајни прекршоци во Скопје

Најново од Вести