РАУФИ: УЧЕСНИЦИТЕ ВО ДИВО НАСЕЉЕ НЕ СЕ ТЕРОРИСТИ ТУКУ БОРЦИ ЗА ПРАВА

Адвокатот Насер Рауфи, бранител на дел од осудениците од Диво Насеље по денешното излагање на јавната седница на Апелацискиот суд по повод жалбата за првостепената пресуда, рече дека осудениците кои влегле во Македонија од Косово не се терористи туку борци за права, јавува Макфакс. Тој истакна дека обвинението за тероризам е погрешно од причина што не се исполнети основните предуслови за ова дело односно дека нема ниту една жртва или повреден од цивилното население.