„РЕД СЕ РЕДАТ КОЧАНСКИ СЕЈМЕНИ“ НА УНГАРСКИ…

/

Оваа верзија на песната „Ред се редат кочански сејмени“ посветена на Иљо Арамија сосема случајно ја открив вчера.

Изведбата е на унгарскиот фјужан бенд „Колинда“ кој бил активен во периодот 1973-1979. Повеќе за овие генијални музичари можете на прочитате на следниот линк.

Оваа верзија на песната „Ред се редат кочански сејмени“ е вклучена во албумот Kolinda II на бендот од 1977 г.PS: Моментот кога ќе слушнете како пеат „Иљу Харамија и Македонка“ не се купува со ниедни пари на светот…Претходна статија

ГЛЕДАЈ НАЗАД, ВИДИ КАЈ СИ, ГЛЕДАЈ НАПРЕД

Следна статија

КОЈ ЌЕ ПРЕЗЕМЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЛОШАТА СОСТОЈБА НА КАРАНТИНСКИТЕ ПРОСТОРИИ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ?!

Најново од Истакнато