РОТ: МИРНОТО РЕШЕНИЕ НА СПОРОТ ЗА ИМЕТО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПОПРЕЧУВА

//

Германскиот министер за европски работи, Михаел Рот, изрази поддршка за преговарачкиот процес помеѓу Скопје и Атина и повика на мирно решение, без пречки. Рот кој зеде учество на денешниот совет за надворешни работи на ЕУ, изјави дека Унијата е готова да даде секаква поддршка за решение на името. Министерот за европски работи на Германија додаде дека надминувањето на овој проблем ќе донесе  стабилност и мир во целиот регион.Претходна статија

ПОВЕЌЕ ДИПЛОМИРАНИ ВО 2017 ВО СПОРЕДБА СО 2016- ПОВЕЌЕ СТРУЧЕН КАДАР ЗА БЕЛИОТ СВЕТ

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ УДРИ ПО НАЈСИРОМАШНИТЕ, СЕКОЕ ДОМАЌИНСТВО ВО ПРОСЕК ПЛАЌА 12.000 ДЕНАРИ ПОВЕЌ ЗА ДИЗЕЛ ОД ЛАНИ

Најново од Вести