| |

Скопје дише ПМ10 честици и во новата година, најзагадено во Лисиче

Висока аерозагаденост во двата дена од новата година регистрираа мерните станици низ Скопје. Највисоките вредности на ПМ10 честичките се измерени во Лисиче – 629 микрограми на метар кубен. Утринава најзагаден е воздухот во Лисиче со 264 микрограми честици на метар кубен, Карпош со 231, и областа околу Ректорат со 281 микрограми… (Прочитајте го целиот напис овде)Слични Објави