СОБРАНИСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА РАБОТИЛНИЦА ВО ЉУБЉАНА

//

Во рамките на Проектот за развој на парламентарен и независен надзор на 14-16 мај 2018 година во Љубљана, Словенија, Делегација од Собранието на Република Македонија, претставена од членовите на Комисијата за надзор над работата на управата за безбедност и контраразузнавање и на агенцијата за разузнавање, Комисијата за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана и Комисијата за одбрана и безбедност, учествува на дводневна работилница на тема „Употреба и злоупотреба на современи технички можности како поддршка на процесот за прибирање на разузнавачки информации“.

Оваа работилница е овозможена со донација на Министерството за надворешни работи на Холандија, а е организирана од страна на ДЦАФ (Центарот за безбедност, развој и владеење на правото).

Претходна статија

УЧЕСТВО НА ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР ВИКТОР ДИМОВСКИ НА СОСТАНОКОТ НА ВИСОКО ПОЛИТИЧКО НИВО НА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА БЕЗБЕДНОСНА ПРОЛИФЕРАЦИЈА

Следна статија

ИБРАИМИ НЕМА ДА ПРИФАТИ ДА СТАНЕ МИНИСТЕР ДУРИ И ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ

Најново од Вести