СОБРАНИСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА РАБОТИЛНИЦА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ МОНЕТАРЕН ФОНД

//

Делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г. Весел Мемеди, потпретседател на Собранието на Република Македонија, г-ѓа Лилјана Кузмановска, претседател на Комисијата за финансирање и буџет, г-ѓа Кети Смилеска, г. Горан Милевски и г. Реџаиљ Исмаили, членови на Комисијата за финансирање и буџет учествуваат на работилница во организација на Меѓународниот монетарен фонд која од 11 до 13 јуни 2018 година, се одржува во Виена, Австрија.

На работилницата се дискутира за повеќе економски области меѓу кои улогата и функциите на Меѓународниот монетарен фонд, улогата на парламентите во преземањето мерки за борба против корупцијата, значењето на парламентарните буџетски канцеларии во насока на подобрување на парламентарната буџетска контрола, макроекономските и финансиски реформи, предизвиците со кои се соочува банкарскиот сектор во земјите од Западен Балкан и улогата на парламентите во преземање на потребните реформски мерки за зајакнување на овој сектор.Претходна статија

НОВИ ПАРКИНГ МЕСТА ВО ШТИП

Следна статија

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ПО ШТО Е ПОЗНАТ ДЕЧКОВО СО „НЕВИНИОВ“ БРК НА СЛИКАВА?

Најново од Вести