ТЕСТ : ШТО ВИДОВТЕ НАЈПРВО НА СЛИКАТА?

//

Првото нешто кое што ќе го видите , открива што ви пречи во љубовта

Како деца сите ние имавме некаква претстава за тоа што е љубов и како ќе се развива во нашиот живот. Можеби ќе си мисиме дека ќе се омажиме за дечкото од гимназија или ќе имаме неколку врски, додека не ја сретнеме големата љубов, која ќе ги стави во сенка сите останати.

Но, љубовта не секогаш доаѓа толку лесно и понекогаш за тоа сме виновни самите ние. Колку и да не ни се верува, честопати сами си ја саботираме сопствената среќа. Зошто? Тоа ќе го разбереме сега. Ако сметате дека ви пречи нешто во карактерот да ја откриете љубовта, тогаш погледнете ја сликава. Првото нешто , кое ќе ви го привлече погледот, покажува што е тоа што ви пречи во врските. Дали сте спремни? Тогаш да разбереме што е тоа :

 Брадест човек

Ако прво го забележавте брадестиот маж, тоа значи дека претходните неуспешни врски ви пречат повторно да сакате. Секоја неуспешна врска за вас е важна лекција, од која можете да извлечете поука. Вие сте заглавени во претходните лекциите  и затоа се плашите да преземете ризици.

Две птици

Доколку ги видовте прво двете птици, нереалните очекувања ви пречат да ја задржите љубовта. Се разбира, секој има некакви очекувања, но не треба да претерувате затоа што никој не е совршен. Ако сте премногу фокусирани на идеалната слика во умот, ќе пропуштите многу можности да ја откриете вистинската љубов во реалноста.Планини

Ако прво ги видите планините, тоа значи дека се плашите од емоционална блискост.Вие сакате да ја најдете љубовта и знаете дека треба да им дзволувате на луѓето пристап до вашето срце почесто. Во минатото ве повредиле толку сурово што се плашите од љубов и сте станале премногу сомнителни. Нормално е да ви е страв и нема потреба да брзате, но ако сакате да ја почуствувте вистинската љубов, ќе треба да си ја отворите душата.

 

 

Претходна статија

БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ „ТРИ ТОЧКИ“

Следна статија

ВИДЕО: ВИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИЧКА РЕАЛНОСТ

Најново од Истакнато

Потрага по идентитетот

Facebook статус на Никица Корубин Три достапни документи: Преговарачката рамка на 25 страници, Заклучоците на Советот