УРЕДУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ КАЈ СТАРА БОЛНИЦА

//

Деновиве екипи на ЈП „Комуналец” работат на уредување на просторот зад паркингот во месноста „Стара болница”, наменет за детско игралиште. Иако ова катче не беше дел од редовната програма за работа на ЈП „Комуналец” за овој период од годината, јавното претпријатие им излезе во пресрет на барањата на жителите и делот наменет за детско игралиште, кое во меѓувреме стана простор за собирање на смет, го враќа во првобитната положба. Покрај хортикултурното уредување, поставени се и нови плочки во делот на детските реквизити за играње, а дел од реквизитите се заменети со новиПретходна статија

АКО САКААТ ЌЕ СЕ ЈАВАТ

Следна статија

ЗАЕВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРУПАТА ОХРИД ВО ЛОНДОН: РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ПРЕД ЕДИНСТВЕНА ШАНСА ЗА ТРАЈНО ОСТВАРУВАЊЕ НА СТРАТЕШКИТЕ ЦЕЛИ ЗА ЕКОНОМСКИ НАПРЕДОК И ЗА ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУЦИИ

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,