| |

Утринава слаби земјотреси во Скопје и во Охрид

Земјотрес во Скопје од 2,4 степени според Рихтер, регистрираше Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет. Тој бил регистриран во 08.03 часот со епицентар на само неколку километри источно од централното градско подрачје.

Сеизмолошката опсерваторија регистрирала и земјотрес во Охрид, од 2,1 степени според Рихтер и бил почуствуван во 02.26 часот. Земјотресот бил со епицентар на 10 километри источно од Охрид.

Извор: МетаСлични Објави