Велика Британија нема да депортира државјани на ЕУ после излезот од Унијата

//

Британскиот министер одговорен за преговорите околу излезот на Велика Британија од Европската Унија,  Дејвид Дејвис,  изјави дека граѓаните на ЕУ кои живеат во земјата немаат причина за загриженост бидејќи по излезот на Лондон од Европската унија, тие нема да бидат депортирани.
Дејвис, додаде дека може да се појави одредена контроверзност во однос на изборните права на лицата со двојно државјанство – нешто што британските министри ќе мора да го решат преку билатерални преговори со засегнатите земји.Претходна статија

Исламска Држава: Ние сме во вашиот дом

Следна статија

Во Кавадарци отворена изложба на дела од Кичевската ликовна колонија

Најново од Вести