|

(Видео) Архимандрит Никанор во „оПозиција“: Дали е изненадување фактот што РС Македонија го прогласи Васијан Змеев за персона нон грата?

Се крие ли нешто зад протестот на производителите на жито?

Имаат ли причина за незадоволство или вистината не е закопана под поевтиното жито од Украина?

Дали има привилегирани и маргинализирани гранки во земјоделското производство?

Слушнете го ставот на еден извонреден земјоделски работник – архимандрит Никанор, игумен на Гигинскиот манастир, познат и по своето земјоделско стопанство.

Покрај темата каде и како тонат европските субвенции за земјоделството, ќе зборуваме и за други актуелни теми: ставот на Вселенскиот патријарх против руската агресија во Украина; Дали е изненадување фактот дека претставникот на Руската патријаршија за Бугарија и Македонија е персона нон грата за Скопје?

Извор: Фактор.бг

Слични Објави