(Видео) Бог да ги прости хероите од „Ножот“ тие веќе се бесмртни

/

Ви го претставуваме документарниот филм на бугарскиот новинар Иво Иванов и нашиот редовен колумнист Владимир Перев, снимен пред 20-тина години и посветен на хероите кои пред 114 години, на 14 јули 1907 г. остануваат засекогаш на врвот „Ножот“.

Христо Силјанов ќе ги нарече овие млади момчиња „витезите на Ножот“ и ќе ги напише безвременските зборови: „Тивко е на Ножот“, од своја страна пак авторите на документарецот ќе додадат „верувајте, на Ножот никогаш не е тивко…“

Претходна статија

Сите разбирачи топтан во бродот-полетувате од Ќустендил

Следна статија

Промовирано логото по повод 30 години независност

Најново од Видео

(Видео) Проф. Павлов: Ги повикувам на дијалог двата синода во Софија и во Скопје, БПЦ треба да заземе поактивна позиција во однос на црквата во РС Македонија

Македонската православна црква би требало да биде автономна во рамките на Константинополската патријаршија или да речеме