(ВИДЕО) БУГАРИЈА НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЧНИЦА ПРЕД МАКЕДОНИЈА ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ

//

“Се сугерира дека Бугарија е речиси единствената земја на ниво на ЕУ што ја запира Македонија. Да се ​​потсетиме дека само пред неколку месеци – Холандија, Франција … Ние не сме единствениот стопер што ја попречува Македонија” , вели бугарскиот заменик министер за надворешни работи Георг Георгиев во утринската програма на бугарската телевизија Бугарија On Air.
„Ова е најблискиот народ до нас, кој ние сме навикнати да го нарекуваме брaтски. Многу се надеваме дека овој спор ќе биде решен и дека ќе продолжиме како партнери и пријатели на европската сцена и во иднина, додава заменик министерот Георг Георгиев.Претходна статија

ГРЧКАТА АРМИЈА ПОЧНА ДА ПОСТАВУВА ШАТОРИ ПРЕД БОЛНИЦАТА ВО СОЛУН

Следна статија

„МАМУТСКА ОПЕРАЦИЈА“ НА УНИЦЕФ ЗА ИСПОРАКА НА ВАКЦИНИ ЗА КОВИД-19

Најново од Вести