(ВИДЕО) СО „ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СВОБОДАТА“ ДА ГО ПРОСЛАВИМЕ ДЕНОТ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА

//

На 23 октомври 1893 г. во Солун, д-р Христо Татарчев, Дамјан Груев, Петар Поп Арсов, Андон Димитров, Христо Батанџиев и Иван Хаџи Николов го создаваат БМОРК (Блгарско-македоно-одрински револуционен комитет), што подоцна ќе се претвори во најмоќната Организација на територијата на Македонија и Одринско.

Да ни е вечен денот на ВМРО.

Во чест на овој голем ден и основачите на Организацијата е следното видео на монасите од манастирот „Свети Јован Бигорски“.Претходна статија

ДОЖИВОТНА КАЗНА ЗАТВОР ЗА ДВОЈНИОТ УБИЕЦ ОД СТРУМИЧКО

Следна статија

ЗАБРАНЕТИТЕ СВЕДОШТВА НА ОСНОВАЧИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА

Најново од Вести