ВИДЕО: ЗАЕВ Е ПРОТИВ БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ ВО МАКЕДОНИЈА

//

Зборувајќи за бенефитите што ќе ги добие Македонија со влезот во Европската Унија, премиерот на Република Македонија, Зоран Заев истакна дека младите во Македонија ќе бидат рамни со своите врсници од Европа без да имаат потреба да вадат пасоши на други држави. Токму под графата „пасоши на други држави“ најчесто се мисли на бугарските државјанства, кои се првиот избор на македонските државјани, кога се работи за добивање на европско државјанство. Но што е со луѓето кои своите бугарски пасоши ги извадиле поради фактот што се чувствуваат етнички Бугари? Како тие да ги протолкуваат зборовите на премиерот Заев, кој себе си се определува како премиер на сите граѓани на Македонија, без разлика на нивната партиска, верска или етничка припадност?Претходна статија

МИЦКОСКИ НЕ ГО ИЗВАДИ НАРОДОТ НА УЛИЦА ИАКO ВО КОМЕНТАРИТЕ ПОД НЕГОВОТО ВИДЕО ОД ПРЕСОТ, ГО ПОВИКУВАА НА ТОА

Следна статија

СРЕДБАТА ЗАЕВ-ДИМИТРОВ-ИВАНОВ ТРАЕЛА САМО 6 МИНУТИ

Најново од Вести