ВЛАДАТА СО ОДЛУКА: ОПШТИНИТЕ ДА ГО ОТСТРАНАТ СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ ОД СИТЕ ЈАВНИ ПОВРШИНИ

//

Владата им препорача на единиците на локалната самоуправа да ја почитуваат обврската од член 8 став (3) од Преспанскиот договор според кој треба да се отстрани симболот Сонце од Кутлеш од сите јавни површини.

Како што соопшти владината прес-служба, на денешната седница Владата разгледала и усвоила информација за примена на член 8 став (3) од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните.

Претходна статија

ЛУПЕВСКА СОЗЕН ПРАШУВА ДАЛИ ОПЕРАТИВНИОТ ТИМ НА ВЛАДАТА Е ПАРАЛЕЛЕН СИСТЕМ

Следна статија

КОМАНДАНТ ВЕНТИЛИ СО СВЕЧЕН ПРИЕМ ВО КЛУБОТ НА ПРАТЕНИЦИ ПО ПОВОД ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР

Најново од Вести