ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ НАМЕСТО ЖИВОТ ДОНЕСЕ СИРОМАШТИЈА НА ГРАЃАНИТЕ

//

аев се што ветуваше во предизборието е лага.

Со СДСМ и Зоран Заев граѓаните секојдневно се повеќе осиромашуваат.

Со СДСМ на власт наместо платите на граѓаните да растат, растат трошоците за живот, долгот, корупцијата, криминалот и даноците.

Реалните бројки покажуваат дека над 500.000 граѓани живеат под прагот на сиромаштијата, реализација на капиталните инвестиции за само 5 месеци изнесува 13,74 проценти, над 70 проценти од граѓаните земаат плата помала од просечната, а над 70 до 80 проценти од младите размислуваат да се иселат од државата.Неспособноста и негрижата на Заев ја чувствуваат граѓаните на Република Македонија.

СДСМ наместо живот донесе беда и сиромаштија на граѓаните.

На граѓаните на Република Македонија им се потребни промени, а тие ќе се случат по формирањето на новата влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ, се вели во соопштението на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ.

Претходна статија

СДСМ: МАКЕДОНИЈА 30-ТА ЧЛЕНКА НА НАТО, 20 ЗЕМЈИ-ЧЛЕНКИ ГО РАТИФИКУВАА ПРОТОКОЛОТ ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ

Следна статија

СДСМ: СТРАНСКИТЕ ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИИ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 200 ОТСТО, ВРАБОТЕНИ СЕ 50.000 ГРАЃАНИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ

Најново од Вести