ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС СМЕАТ ДА РАБОТАТ САМО МАРКЕТИ СО ДОЗВОЛА ОД КРИЗНИОТ ШТАБ

//

За време на полицискиот час Државниот пазарен инспекторат во секој град има дежурни екипи кои ќе вршат проверка на маркети кои работат и дали имаат соодветни дозволи, изјави директорот на државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, јавува Сител.

– Освен маркети кои се определени од Кризниот штаб во градовите, другите немаат право да работат и доколку бидат затечени дека работат ќе бидат санкционирани, нагласи Пауновски.

Појасни дека за сите угостителски објеки на кои е направен записник и се затворени од страна на Државниот пазарен инспекторат, најпрво се доставуваат платни налози за глоба, па доколку не се платат во определениот рок, тогаш се упатуваат на суд.– Што значи изречени казни се уште нема, меѓутоа дали ќе ги платат во рок од осум дена глобите или ќе одат на суд, тоа е право на самите субјекти, рече Пауновски.

Претходна статија

ОТКАЗИ ВО БЕРОВО И ФОТЕЛЈИ- СПОЈ НА СУВОТО И СУРОВОТО

Следна статија

(ВИДЕО) ЈАПОНСКИ НАУЧНИЦИ ОТКРИВААТ КАКО СЕ ПРЕНЕСУВА ВИРУСОТ И КОЛКУ ВРЕМЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ПРИСУТЕН ВО ВОЗДУХОТ

Најново од Вести