| |

Завршија активностите од првата обиколка на ГДУ (ГАЛЕРИЈА)

Денеска во 17 часот членови на Иницијативниот комитет за основање на ГДУ се сретнаа со граѓаните на Битола. Со посетата на Градот на конзулите заврши првата обиколка на активистите на ГДУ, која имаше за цел да ги запознае граѓаните на Куманово, Кичево, Охрид и Битола со основните цели и принципи на Граѓанско Демократската Унија.
Средбата со битолчани помина во позитивна атмосфера, со размена на многу интересни идеи, околу развојот на демократијата во Македонија и пред се зацврстувањето на граѓанското општество, како основен фактор за креирање на една подобра иднина на нашата земја.

This slideshow requires JavaScript.Слични Објави