ЗОШТО НИКОЈ НЕ ГИ СПОМНУВА ФЕДЕРАЦИИТЕ ШТО МУ ДАДОА ПОДДРШКА НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МОК

Последниве денови актуелен е изборот на претседател на МОК. Грди зборови беа напишани за (сега) поранешниот претседател и неговата екипа.
Еден oд најпоганите е „скијачот”, оној што го бараа два саaти по пристигнувањето на последниот такмичар на зимската oлимпијада и го продаваше на ФБ телефонот со државното знаме што го добил од организаторот. Се дрзна да го нарече Тупурковски „ чудовиште и монструм” .

loading...

ЗОШТО? Впрочем кои се подржувачите на „атлетичарката” која е тотелен анимус не само во спортските кругови?И не ја подржале 13 федерации туку 7-8 , меѓу кои бадминтон?едриличарска? хокеј? коњичка? карате (од наредна олимпијада не е олимписки спорт)? атлетика (со рекорди од 1968 и 1972)? борење (знаеме кој не претставуваше на олимпијадите)…

Патем, барале помош и од Артан Груби???

Зошто никој не ги споменува останатите федерации што дадоа подршка на новиот претседател и праша зошто дадоа?Не може бе луѓе сѐ на сила и да се цеди само лошото и тоа да е модус вивенди на овој народ.


loading...

Став на Бранко Јосифовски, поранешен фудбалер

Последниве денови актуелен е изборот на претседател на МОК. Грди зборови беа напишани за (сега) поранешниот прерседател…

Posted by Branko Josifovski on Петок, 30 октомври 2020