Еј вие кучко-грижници, вам ви се обраќам!
|

Еј вие кучко-грижници, вам ви се обраќам!

Почитувани г-ѓи, г-ци, г-да… Да да , вие со шапките и кучките во раце… Да вие недопирливо „силни” животно- грижници позади екраните… Истите вие на кои поважен ви е кучешкиот живот отколку тој на луѓето. Вам ви се обраќам… Се сеќавате ли на касапот пред неколку години што направи кога неговото дете беше осакатено од…

ГОЛЕМИНАТА НА ЧЕСНОСТА КАЈ ОБИЧНИТЕ ГРАЃАНИ : Мое искуство со една Госпоѓа (не знаев дека е Албанка)
| |

ГОЛЕМИНАТА НА ЧЕСНОСТА КАЈ ОБИЧНИТЕ ГРАЃАНИ : Мое искуство со една Госпоѓа (не знаев дека е Албанка)

Ме смести службата од аеродромот во авионот, седнувам и по мене влегува жена. Се држи цврсто за предното седиште и шепоти нешто во себе. Полетува авионот женава уште појако го стега предното седиште и уште шепоти. Сфатив дека и е страв од летање. Јас, ја фатив за раката и велам: Се плашите? Таа ми вели:…

Боже пази ја Македонија!
|

Боже пази ја Македонија!

Што ќе остане од нас, ако секој натпис е испишан на македонски и на албански јазик? Можеби нема мене да ми пречи тоа, но треба да потсетам дека од 2008 година беше донесен закон за тие натписи од хунтата ДПМНЕ-Ваљево (намерно не ги нарекувам по вистинското име), сега се донесе закон од хунтата СДСМ, којашто…

Не ми е мака што ме лажеле, мака ми е што ме излажале…
| |

Не ми е мака што ме лажеле, мака ми е што ме излажале…

Ме излажале дека во 90те создале независна држава, државава е строго контролирана и зависна од српскоруските служби. Ме излажале дека 28 години ја развиваат економијата, ја столчија и ограбија со помош и обука од горенаведените служби. Ме излажале дека во 2001 година Албанците водеа војна за човекови права, а Македонците ја бранеа татковината од албанската…

|

Удбашки национализам

Еден од главните проблеми со кој се соочува секој освестен македонски политички активст, е национализмот креиран од страна на остатоците на некогаш моќната служба УДБА, на жал сеуште моќна во Македонија до ден денешен. Најгорчлив наш проблем е лажниот национализам креиран од страна на УДБА. Прво во овој национализам имаме класичен фалсификат на македонската историја,…