|

Д-Р ТАРАВАРИ: ВЕЌЕ СМЕ ВО ВТОР БРАН НА КОВИД-19

„Ние сме веќе во втор бран. Ако ги анализирате бројките сите држави во регионот заедно имаат помал број на инфицирани отколку кај нас. Исто е и со морталитетот. Состојбата е многу загрижувачка и многу сериозно треба да му се пријде на проблемот и да се остават сите партиски обојувања. Во Владата имаме комплетен раздор, како да не е Влада, министерствата како да се како канцеларии на одредени политички партии. И ова e жалосно“, изјави д-р Арбен Таравари, градоначалник на општина Гостивар во емисијата „Утрински брифинг“ на Слободна ТВ.

Тој додаде дека надлежните институции треба заеднички да најдат конструктивно решение.

Слични Објави