ФИЛИПЧЕ: ПОДГОТВЕНА Е ИНФРАСТРУКТУРАТА ЗА ЧУВАЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19

//

„Подготвена е инфраструктурата за чување и дистрибуција на вакцината против Ковид 19. Денеска посетив дел од економските оператори кај кои ќе се чува вакцината за Ковид 19. Станува збор за дистрибутери кои веќе работат на оваа поле односно вклучени се во постојаниот систем на вакцинација, во делот што се однесува на складирање и дистрибуција на други вакцини од имуниолошкиот календар на Министерството за здравство. Операторите во своите постоечки капацитети имаат комори и ладни соби од 0 до 8 степени целзиусови, како и фрижидери до -20 степени целзиусови, како и возила со ладилници како би го запазиле „ладниот синџир“ при дистрбуција на вакцините. Дополнително Министерството за здравство операторите ќе ги снабди со фрижидери до-70 степени целзиусови“, стои во објавата на министерот за здравство Венко Филипче на социјалната мрежа Facebook.

Претходна статија

АНДОНОВСКИ (ВМРО-ДПМНЕ): ВЕТОТО СИ ИМА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ-ЗОРАН ЗАЕВ

Следна статија

Д-Р ТАРАВАРИ СО ЕМОТИВНА ПОРАКА: ЧУВАЈТЕ СЕ, ЌЕ ИМАМЕ МНОГУ ПОВОДИ ЗА ПРОСЛАВИ НО ТРЕБА ДА ГИ ДОЧЕКАМЕ СИТЕ ЗАЕДНО

Најново од Вести