ФИЛИПЧЕ: ПРВИТЕ ВАКЦИНИ ДОАЃААТ ВО ФЕВРУАРИ, ОБЕЗБЕДИВМЕ 800 ИЛЈАДИ ДОЗИ ЗА ЦЕЛА 2021 Г.

„Одлична вест на почетокот на годината. Првата доза од 5850 вакцини против Ковид 19 од производителот Фајзер ситигнува во февруари, а во директни преговори обезбедивме 800.000 дози за цела 2021. Пратка со поголема количина вакцини ќе дојде во март и април, а динамиката за цела 2021 година дополнително ќе ја утврдиме“, напиша на социјалната мрежа facebook министерот за здравство Венко Филипче.

loading...loading...